HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Vijesti

06.08.2012.

Iva Hlavka, Grey Worldwide Zagreb: BalCannes apsolutno sjajna ideja

Iva Hlavka, Grey Worldwide Zagreb: BalCannes apsolutno sjajna ideja

O BalCannesu govori Iva Hlavka, direktorica agencije Grey Worldwide Zagreb

Ovotjedna glavna tema Media Marketing magazina bio je upravo BalCannes u sklopu čega je rađena serija intervjua s liderima oglašivačke industrije u regiji, pružajući im mogućnost da izraze svoje stavove o BalCannesu. U ovom intervjuu o BalCannesu piše Iva Hlavka, generalna direktorica agencij Grey Worldwide Zagreb.

Ovog tjedna nastavljamo s temom BalCannes, regionalnom revijom kretivnosti koja će biti održana u okviru ovogodišnjeg Weekend Media Festivala. Svoj komentar danas je poslala Iva Hlavka, direktorica agencije Grey iz Zagreba.

BalCannes je apsolutno sjajna ideja iz više razloga. Prije svega, prezentiranjem kreativnih radova iz područja oglašavanja na već etabliranom Weekend Media Festivalu, naša regija (konačno!) dobiva cjeloviti komunikacijski festival koji sudionicima pruža zaokruženu komunikacijsku priču tj. najbolje s tržišta jugoistočne Europe. Nadalje, regionalni pristup koji obuhvaća većinu balkanskih zemalja napokon će pružiti priliku kreativnim radovima agencija s područja jugoistočne Europe da se afirmiraju izvan okvira lokalnih festivala. Balkan je, kao što znamo, specifičan prostor koji često nailazi na slabo ili nikakvo razumijevanje kod žirija svjetskih i europskih festivala. Treba otvoreno reći da je razlog tomu specifičan mentalitet kojem se kreativci svih agencija moramo prilagoditi kako bismo postigli očekivane tržišne rezultate. U tom su smislu tradicija i običaji, konzervativnost i  nešto niži stupanj obrazovanja specifičnosti balkanskog tržišta. Stoga se ponekad rješenja, posebice spomenutim svjetskim stručnjacima, čine populistička, a kada je riječ o samoironiji, humoru ili kritici mentaliteta nailaze na potpuno nerazumijevanje.

Nema sumnje da festival ima dobru budućnost. To se vidi već iz uspjeha Golden Druma koji je, kao regionalni festival,  utemeljen isključivo na političkim specifičnostima nove Europe, a koja, kulturološki i mentalitetom, ne čini tako čvrstu cjelinu poput balkanskih zemalja BalCannesa.

Stoga želimo BalCannesu puno uspjeha koji ćemo svakako svojim sudjelovanjem i dodatno podržati. I iskreno se nadamo da će ovogodišnja regionalna revija kreativnosti u oglašavanju uskoro prerasti u regionalni festival oglašavanja.“

Članak je u cijelosti preuzet s portala Media Marketing.

Tweet