HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Vijesti

25.09.2012.

Veliki uspjeh BalCannesa

Veliki uspjeh BalCannesa

Ovogodišnji, peti po redu Weekend Media Festival, završen je na najbolji način - dvosatnom revijom 25 najboljih oglašivačkih kampanja u regiji

Oglašivačke agencije iz cijele regije, njih 52, prijavile su za BalCannes 101 kampanju od kojih je žiri izabrao njih 25 za prezentaciju na glavnoj sceni Weekend Media Festivala (sve prijavljene kampanje vrtile su se dva dana u posebnoj dvorani BalCannes). Iako je BalCannes bio zadnji na rasporedu, u subotu predvečer, dvorana je bila krcata za svo vrijeme trajanja prezentacija (nešto dulje od dva sata). Žiri koji je izvršio selekciju bio je sastavljen od novinara koji prate industriju oglašavanja. Predsjedavao mu je Ekrem Dupanović (BiH), a njegove su članice bile Sandra Babić (Hrvatska), Ivana Parčetić (Srbija), Manja Ujčić Zrimšek (Slovenija) i Ljiljana Mitevska (Makedonija).

Obzirom da se radi o prvoj reviji regionalne kreativnosti u oglašavanju, broj agencija i broj kampanja koje su prijavile je gotovo impresivan. To dokazuje da je BalCannes dobra ideja - pokazati najbolje u oglašavanju na Weekend Media Festivalu, na koji dolazi veliki broj oglašivača. 

Međutim, više od samog broja agencija i broja prijavljenih kampanja, o značaju BalCannesa za struku govori strast koju su kreativni direktori pokazali u prezentaciji svojih kampanja. Naime, sve agencije, koje su učestvovale, poslale su na BalCannes trominutne video prezentacije svojih kampanja. U tim prezentacijama su trebale predstaviti problem, brief, riješenje, ideju, realizaciju i rezultate svake pojedinačne kampanje. Agencije koje su producirale 25 kampanja koje je odabrao žiri, dobile su ukupno pet minuta vremena da predstave kampanju u glavnom programu Weekend Media Festivala. Tu mogućnost dobile su slijedeće agencije: Bruketa&Žinić OM Zagreb (3rada), Pristop Ljubljana (2), Saatchi&Saatchi Beograd (2), Studio Marketing JWT Ljubljana (2), Idea Plus Communications Skoplje (1), Popular Bruketa&Žinić Beograd (1), Imago reklamna agencija Zagreb (3), Formitas BBDO Ljubljana (1), AMC Communications Budva (1), McCann Ericskon Beograd (3), Fabrika Sarajevo (1), McCann Zagreb (1), Grey Ljubljana (1), Communis DDB Beograd (1), Brandoctor Zagreb (1) i Brigada Zagreb (1).

Publika u krcatoj dvorani je uživala u prezentacijama što zbog zaista kvalitetnih kampanja, što zbog sjajnih prezentacija koje su pripremili kreativni direktori. Bilo je čak i plesanja i pjevanja u toku prezentacija, sve kako bi se izrazilo zadovoljstvo urađenim poslom i mogućnošću da se to prezentira oglašivačima kojih je u dvorani bilo mnogo. Nikada se, ni na jednom događaju iz industrije oglašavanja, u regiji nije okupilo toliko kreativne pameti na jednom mjestu i na tome treba čestitati svima koji su tome doprinijeli, a prije svih Damiru Ciglaru, predsjedniku HURA-e (Hrvatska udruga agencija za tržišno komuniciranje), Dunji Ivani Togonal, glavnoj tajnici HURA-e  i izvršnoj direktorici BalCannesa i Davoru Bruketi koji je, u ime HURA-e, korodinirao kreativni rad na projektu i svojski pomogao u njegovoj promociji.

Tomislav Ricov, direktor Weekend Media Festivala koji je bio HURA-in partner u organizaciji BalCannesa,  izjavio je kako je BalCannes bio najbolji mogući završetak Weekanda, a svi učesnici su kazali kako jedva čekaju BalCannes 2013. On će sigurno doći još veći, brojniji i kreativniji!

Članak je u cijelosti preuzet s portala Media Marketing.

Tweet