HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Vijesti

18.08.2014.

Krajnje je vrijeme da prijavite svoje radove na BalCannes

Krajnje je vrijeme da prijavite svoje radove na BalCannes

Trebate li se prijaviti? Naravno, osim ako ne želite da ove godine ostanete po strani, kao da vas nije ni bilo na regionalnoj oglašivačkoj sceni.

Rok za prijavu radova za BalCannes, reviju kreativnosti u regionalnom oglašavanju, 1. septembar. Ako planirate učestvovati, krajnje je vrijeme da pripremite i prijavite svoje kampanje.

Trebate li se prijaviti? Naravno, osim ako ne želite da ove godine ostanete po strani, kao da vas nije ni bilo na regionalnoj oglašivačkoj sceni.

Prvi i najveći razlog da učestvujete jeste da budete dio priče o ovogodišnjoj kreativnosti, da budete u društvu svih agencija i oglašivača koji drže do sebe i žele da široj javnosti predstave svoje radove. Vaši će radovi biti predstavljeni u okviru Weekend Media Festivala. Ako vaša kampanja, po ocjeni novinarskog ocjenjivačkog suda, uđe među 25 najboljih, imat ćete priliku da pred svim učesnicima Weekenda na glavnoj sceni uživo predstavite svoju kampanju.

Media Marketing je prošle godine štampao specijalno izdanje sa svim radovima koji su osvojili nagrade na nacionalnim festivalima i svim radovima koji su prijavljeni na BalCannes. Ove godine umjesto magazinskog izdanja pravimo knjigu s istim konceptom. Urednik i kreativni direkltor knjige je Davor Bruketa, a dizajn radi tim agencije Bruketa & Žinić. Po onome što sam do sada vidio, knjiga će izgledati fantastično. I opet, radovi sa nacionalnih festivala su trebali osvojiti nagradu da bi bili predstavljeni na po jednoj stranici knjige. Jedino ćemo sa BalCannesa predstaviti sve prijavljene radove. Želite za svoje kampanje imati stranicu u ovoj knjizi – prijavite ih na BalCannes. Svaka kampanja, jedna stranica. Možete li propustiti priliku da ne budete dio ovog jedinstvenog godišnjaka regionalne industrije oglašavanja? Bez makar jedne stranice, kao da vas čitavu godinu nije ni bilo.

Jedna kampanja – jedna stranica i bodovi novinarskog ocjenjivačkog suda. Više kampanja, više bodova, više šansi da baš vašu agenciju Media Marketing na Weekend Media Festivalu proglasi Agencijom godine, prvom Agencijom godine u Adriatic regiji! Želite li biti najbolji? Rovinjajte, zakopajte se u arhivu, izvadite svoje najbolje radove u zadnjih godinu dana i prijavte ih na BalCannes. Ne, Media Marketing ne dijeli kotizacije za radove sa HURA-om, pa da ja ovako direktno lobiram da prijavite svoje radove. Ma ne, mi samo želimo podržati kreativnost u oglašavanju, želimo da na BalCannesu bude što više radova i agencija kako bi oglašivači, kojih će biti mnogo u Rovinju, osjete snagu kreativne industrije, da uživaju u vašim kreativnim idejama i počnu više ulagati u oglašavanje. To nam je, valjda, svima cilj.

Rovinjajte još narednih desetak dana!

Članak je u cjelosti preuzet s portala Media Marketing.

Tweet