HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Vijesti

01.08.2012.

Vesna Beganović, Via Media: BalCannes je odlična ideja za lokalne i regionalne agencije

Vesna Beganović, Via Media: BalCannes je odlična ideja za lokalne i regionalne agencije

Vesna Beganović, Via Media Sarajevo o BalCannesu

U tijeku je prijava radova za regionalnu reviju kreativnosti u oglašavanju BalCannes koja će se održati u Rovinju na Weekend Media Festivalu.

Ovotjedna glavna tema Media Marketing magazina bio je upravo BalCannes u sklopu čega je rađena serija intervjua s liderima oglašivačke industrije u regiji, pružajući im mogućnost da izraze svoje stavove o BalCannesu. U ovom intervjuu o BalCannesu piše Vesna Beganović, generalna direktorica agencije Via Media Sarajevo.

“Fokusiran na medijsku industriju, Weekend media festival s BalCannes-om otvara  mogućnost kreativnim agencijama da prezentiraju svoja kreativna dostignuća i da se natječu. U ovoj fazi  predstavlja mali test za razvojnu fazu, što može ocijeniti organizator, ovisno od smjera u kojem se festival planira širiti i razvijati.

BalCannes je odlična ideja za lokalne i regionalne agencije. Vidim je kao priliku da se predstavi rad agencija o kojima mnogi ne znaju puno, a iza njih stoji  kvalitetan, efikasan i kreativan rad.

Prisutni smo svake godine na internacinalnim festivalima, ali su oni već odavno izgubili smisao kada su u pitanju lokalne agencije, posebno u natjecateljskom dijelu. Ne nalazimo se u ravnopravnom položaju s internacionalnim radovima,  ne zbog nedostatka kreativnosti već, prvenstveno, zbog stupnja razvijenosti tržišta i klijenata. Takvi festivali ne mogu razumjeti sve ono s čime se mi susrećemo na našim tržištima, nisu imali naša iskustva.

Smatram da na lokalnim tržištima postoji dovoljno strasti i kreativnog naboja, koji ima energiju i znanje za kreiranje sjajnih ideja. Dokazali smo to bezbroj puta.

Regija bi trebala imati nešto što je blisko nama, razumljivo, u smislu kulturoloških sličnosti. Opravdan je razlog za regionalno mjesto okupljanja, našu oazu, namjenjenu svima nama koji živimo i razvijamo svoje okruženje. Trebamo težiti tome.

A nagrade…..za nas u Via Mediji znače puno. Satisfakcija i motivacija su, dobre za jačanje tima. Vesele nas! Potvrda su da se ocjenjuje i nagrađuje  kreativnost i znanje. Govore nam da smo na pravom putu i da i dalje nastavimo raditi izvrsno svoj posao.

Vidimo se na Balcannes-u ☺!

Intervju je u cjelosti prenesen s portala Media Marketing.

Tweet