HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Vijesti

09.08.2012.

Bojan Hadžihalilović, Fabrika: Spojite nespojivo (Balkan i Cannes) pa neka bolji pobijedi – vrijeme je da se zna tko je najbolji na Balcannesu!”

Bojan Hadžihalilović, Fabrika: Spojite nespojivo (Balkan i Cannes) pa neka bolji pobijedi – vrijeme je da se zna tko je najbolji na Balcannesu!”

Bojan Hadžihalilović, Fabrika, o BalCannesu

Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor sarajevske agencije Fabrika, predložio je ime BalCannes, a HURA ga prihvatila kao naziv revije kreativnosti u oglašavanju što bi, možda već iduće godine, trebala prerasti u regionalni festival oglašavanja. Ove godine BalCannes će, kao revija kreativnosti, biti organiziran u okviru Weekend Media Festivala.

Tek što se vratio s mora, Bojan je prionuo na posao, pripremio jednu prezentaciju i već je na putu za Zagreb. Ipak sam ga uspio uhvatiti na dvije minute da mi odgovori na par pitanja o BalCannesu.

Ti si autor imena BalCannes. Šta ti je bila ideja?

Nije to autorstvo, ja sam nekako lupio i postao kum. Došlo je vrijeme da se pokaže kreativna energija tog ludog mjesta zvanog Balkan.

Jesi li razmišljao o tome da nekima u regiji Balkan i nije tako drag te da bi zbog toga mogli odbiti učešće na festivalu?

Ma prošla je ta histerija oko Balkana, ne moraš ga voljeti, al’ mu pripadaš, kao što pripadamo i Europi. To je samo geografija, ništa strašno. Vidjet ćeš da će doći svi. To je pitanje druženja, časti, kolegijalnosti, branše i, na kraju, kreativnosti koja je i najbitnija.

To su samo reklame, ništa mudro!

Smatraš li da nam je definitvno potreban regionalni festival oglašavanja?

Definitivno! To je moj definitivni i konačni odgovor!

Znamo tko u regiji je  jak u sportu, tko u muzici, filmu, književnosti, nauci… Ali kreativci nikako da izađu na megdan.

Tvoja poruka agencijama o BalCannesu.

Spojite nespojivo – Balkan i Cannes – pa neka bolji pobijedi. Vrijeme je da se zna tko je najbolji na Balcannesu!

Članak je u cijelosti preuzet s portala Media Marketing.

Tweet